sobota, 26 kwietnia 2014

Wiosenne zauroczenie czyli owsianka - nocowanka

Stało się, przyszła wiosna a ja się zakochałam... w tym jakże banalnym przepisie na płatki owsiane bez gotowania. Uwielbiam go bo jest bardzo prosty (a ja nie lubię sobie komplikować życia w kuchni) a jednocześnie daje niemalże niekończące się możliwości eksperymentowania. A cały pomysł polega na tym, że płatków owsianych nie gotujemy tylko namaczamy przez noc. Dzięki temu rano zaoszczędzamy cenny czas a płatki są wyjątkowo kremowe i smakują bardziej jak deser niż pożywne i super zdrowe śniadanie. Dzisiaj przedstawiam swoją dotychczasową ulubioną kombinację smakową a Wy eksperymentujcie i dzielcie się swoimi pomysłami! Baza to płatki owsiane i mleko roślinne a reszta...co Wam serce podpowie :)

Składniki:

1 duża szklanka płatków owsianych
1 łyżeczka cynamonu

2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka obłuszczonych ziaren konopnych 
1 łyżeczka surowego kakao
garść drobno pokrojonych truskawek
2 szklanki mleka konopnego

Przygotowanie:

Wszystkie suche składniki mieszamy w miseczce, zalewamy mlekiem, przykrywamy i chowamy na noc do lodówki. A rano czeka na nas gotowe i pyszne śniadanie. Az chce się wstawać z łóżka! :)

1 komentarz :

  1. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń