Składniki ( na 9 ciastek)
2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej
1/3 szklanki daktyli (świeżych lub dobrze namoczonych)
1/4 szklanki mleka migdałowego
1/4 szklanki masła orzechowego
1/4 szklanki kakao
3 łyżeczki siemienia lnianego
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzej do 160 stopni. Mleko migdałowe i daktyle zmiksuj na lepki, gęsty syrop. Przelej gotowy syrop do miski i zmieszaj z masłem orzechowym a następnie dodaj komosę, siemię i kakao. Mieszaj dokładnie aż masa będzie jednolita. Podziel masę na 9 równych części i wyłóż na blachę do pieczenia. Piecz przez około 20 minut.
100% słodyczy i 0% wyrzutów sumienia :)
Ciekawe, czy z jaglanej tez by się udały.
OdpowiedzUsuńNie próbowałam, ale czemu nie. Dam znać, no chyba, że wcześniej zaryzykujesz sama i podzielisz się uwagami.
Usuńpyszny przepis! dobrze, że wpadłam dzisiaj na Nowy Świat po raw brownie i dowiedziałam się o takim blogu :D mam nadzieję, że uda mi się spróbować kilka przepisów!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Agata
Miło mi że wieści się rozchodzą. Mam nadzieję, że przepisy Ci się spodobają- daj znać jak wyszły :)
OdpowiedzUsuń